doucherooster_gun_iSOX

Tegels op vloer

Bouwsystemen voor Tegels op Vloer

iSOX biedt alle bouwsystemen en systeemcomponenten voor het waterdicht uitwerken van verschillende ondergronden in natte ruimtes. Met de ETAG 022, Europese norm voor waterdichtingssystemen én DIN 18534, Duitse norm voor de afdichting van binnenruimten staan we garant voor 100% waterdichtheid.

In onze uitgebreide catalogus vind je de bouwsystemen voor het waterdicht afwerken van verschillende ondergronden zoals minerale ondergrond, hout en chape voor tegels op vloer.

We belichten de waterdichte installatie van:

  • Douchegoten
  • Douchebodems ➤ Stel jouw eigen douchebodem op maat samen en bestel via onze handige configurator!
  • Douchebakken

Ook de installatie van ontkoppelingsmatten komt hier gedetailleerd aan bod.

Brochures

Wat je wilt weten

Botament Multiproof is ook heel eenvoudig in deelhoeveelheden te gebruiken. Overschotten gebruik je zonder verspilling bij een volgend project.

De vloer van een italiaanse inloopdouche is steeds een W2 zone water inwerkingsklasse volgens DIN 18534. D.w.z. dat kimnaden, overgangen vloer – wand, steeds worden voorzien van iSOX afdichtingsband 0.2, binnen – en buitenhoeken.

De iSOX douchebodems heb je deze keuze deze te laten produceren met of zonder voorgelijmde flens iSOX afdichtingsdoek 7cm.

  • Bij de geprefabriceerde voorgelijmde flens iSOX afdichtingsdoek kan deze op de waterdichting van de wanden worden verlijmd met Botament Multiproof of Botament MD1.
  • Zonder flens van 7cm dient de iSOX afdichtingsband 0.2 te worden verlijmd in overgang vloerwand met Botament Multiproof of Botament MD1.

Neen, de banen ontkoppelingsmat mogen elkaar nooit overlappen. Leg ze naad tegen naad en voorzie de naden van de iSOX afdichtingsband 0.2 met Botament Multiproof of Botament MD1.

Let er steeds op dat er geen tegellijm tussen de muur en de ontkoppelingsmat aanwezig is. Aangebrachte of aanwezige randisolatiestroken Botament RS worden pas na het tegelwerk verwijderd. Botament RS randisolatiestroken verhinderen ook geluidsoverdraging en krimpspanningen tussen verschillende bouwelementen.